KjærLeik: en vårfestival på Zenit Yoga 9-11.mars

  • Zenit

KjærLeik: en vårfestival på Zenit Yoga
Mars er årets første vårmåned, og helga 9-11.mars inviterer vi til en liten mini-festival for å feire at våren er her!

9-11.mars 2018
Les mer og påmelding her: http://zenityoga.no/pamelding/product/240/

Denne helga prøver vi å fornye og friske opp i kropp og sinn. Vi vil ha fokus på hvordan vi blir mer oppmerksom på våre innøvde reaksjonsmønstre, hvordan vi kan møte dem med ærlighet og nysgjerrighet, og forandre dem for å gi oss mer frihet og klarhet. Og som en rød tråd gjennom dette er Metta- loving kindness, universell kjærlig godhet og vennlighet – vendt både mot deg selv og mot andre. Disse dagene vil vi utforske loving-kindness gjennom yoga, pust og meditasjon. Hånd i hånd med vennligheten og rausheten til oss selv, i praksisen og til de rundt oss, går leken, latteren, humoren, å le litt kjærlig av seg selv.
Derfor er temaet for denne vårfestival-helga KjærLeik.

Program
Fredag kl. 18.00-20.30
Lørdag kl. 09.00-17.30
Søndag kl. 10.00-16.00

FREDAG 9. MARS

18.00-20.30: Slipp våren inn: Fredagsflyt med fokus på bindevevet
m/Emilie Thun
Slow Flow-praksis med fokus på flyt, pust og aktivering av hele muskelkjedene. En deilig fredagsflyt med lange strekk, vridninger og balanser som både virker energigivende og avslappende for kroppen og nervesystemet. Denne workshopen vil også inneholde teori rundt myorefleks, enkle selvmassasjeteknikker og myoterapeutiske trykkpunkter, loving-kindness meditasjon og avspenning

Myorefleks er en holistisk behandlingsteknikk som ser på kroppen som en helhet, og ved å gå inn og løsne opp i spenninger som sitter i fasciaen rundt (og dermed i) musklene, kan dette hjelep oss til å rette opp i neurofysiologiske -og psykologiske ubalanser. Myorefleks kombinerer moderne vestlig medisin og østlig medisin og filosofi, noe som gjør det veldig spennende å jobbe med yoga i kombinasjon med dette, hvor både det fysiske i asanas o.l. så vel som pust, meditasjon og avspenning er viktig.
Erfaren/åpent nivå
2,5 t

LØRDAG 10. MARS

09.00-11.00: Pust nytt liv i praksisen med varme og kjærLeik: Ashtanga serie 1
m/Marianne Helgesen
På denne forlengede ashtangaklassen ønsker vi å vekke til liv kroppen og stillinger i ashtangaserien (yoga chikitsa). Kanskje får du jobbet med noen posisjoner som du ikke har gjort på en stund? Vi prøver å lokke dem frem med kjærlighet, glede og nysgjerrighet. Ved hjelp av varmen vi tilegner oss gjennom flyt og vinyasa, samt ujjay pust, lar vi kroppen ta helt over, mens hjernen får hvile. Det er snart vår og universet åpner seg for nye vekster og dette kan vi overføre til vår yogapraksis. Kanskje du får en ny opplevelse av en gammel posisjon? Vi bryr oss ikke så mye om hvordan stillingene ser ut utenfra, men vi har fokus på vår indre vekst og hvordan stillingene føles.
Yoga chikitsa har en fast rekkefølge av stillinger og vi prøver å gi dem nytt liv. I løpet av en periode med praksis av ashtanga vil vi stadig føle at posisjonene endrer seg. Vi kan plutselig få til å puste bedre, slappe mer av, eller vi kjenner at stillingen kan være utfordrende. Vi prøver å akseptere det vi føler og opplever med en glede og tillit til at vi vokser innvendig.

Denne lørdag morgen vil vi ha en kontinuerlig flyt i praksisen der vi lar varmen gradvis bygges opp, og kroppen åpnes, samtidig som sinnet roes. En ny vår, nytt liv, la oss møtes og feire våren sammen.
Erfaren, du bør ha kjennskap til ashtanga fra før.
2 t

12.00-14.30: Lymfen – saftenes saft: Lymfeyoga for et sterkt immunforsvar
m/Torill Olsøy

“Lymfen er det aller fineste, mest intime og sarteste i hele kroppen… Man snakker alltid om blodet og dets mysterium, og kaller det for en spesiell saft. Men lymfen.., det er jo saftenes saft, essensen, – blodmelk, ganske så delikatiøs og dryppelig” Thomas Mann

Foredrag og yoga for lymfesystemet. Torill Olsøy er fysioterapeut og yogalærer (RYS 500) med spesialkompetanse innen MLD (Manuell lymfødembehandling). Hun behandler pasienter med lymfødem, både primære (medfødt) og sekundære (ervervet), samt holder kurs og foredrag blant annet om dette temaet. Lymfeyoga er en type yoga med mye fokus på pust og øvelser som stimulerer lymfesystemet. Lymfesystemet er viktig i forhold til immunforsvaret vårt, og fungerer som et avgiftningsorgan for hele kroppen. I foredraget vil Torill snakke om lymfesystemets oppbygning, funksjon og anatomi. Hun har laget en DVD med et hefte som viser en serie med gode øvelser samt massasje for å styrke lymfesystemet. Etter foredraget vil Torill lede en yogapraksis for lymfesystemet.
Åpent nivå
2,5 t

12.00-14.30: Flygende, flytende yoga: En reise i kropp og sinn
m/Ingrid Loe Holand
Dette er en invitasjon til å utfordre egen frykt for det ukjente, finne kraft til å være i det, for så å lande med ny innsikt og indre visdom.

Å utfordre seg selv i det som kanskje ligger utenfor komfortsonen kan være både spennende, skremmende og energigivende. Å være i yogaswinga kan by på nye opplevelser både i kroppen, i pusten, i følelser og tankemønster. I livet har du kanskje opplevd at det er i utfordrende situasjoner at du mobiliserer, finner fokus og en kraft du ikke ante at du hadde i deg. Og har du opplevd den susende brusende følelsen som kommer etterpå, når du har stått i det og mestret? Opplevelsen av tilfredshet. Adrenalin som lander i følelsen av velvære og indre ro.

I denne flygende, flytende yogaklassen bygger vi langsomt opp styrke og stamina, finn din egen trygghet og indre tillit som motiverer og inspirerer deg. Gradvis og lag på lag finner du dine grenser. Å takke nei til utfordringer handler også om mot til å stå i det og til stole på deg selv. Kan du la hjertet lede deg inn i det som er bra nok uten å måtte prestere? For hvem lever du ditt liv? Kan du finne glede, latter i det uhøytidelige?

Veien tilbake til landing går gjennom en myk restorative yin sekvens. Invitasjon til refleksjon og introspeksjon. Kanskje kommer du ut av denne klassen med en økt selvforståelse. Om ikke annet; en opplevelse av kontakt med pusten og det å få mer plass i egen kropp. Velkommen til en reise i yogaswinga
Erfaren/åpent nivå
2,5 t

15.00-17.30: Hjerterom: kultiver raushet og nysgjerrighet i praksisen
m/Siri Ohren

“Vær stille min Tanke
så jeg kan høre Hjertets tale” Vigdis Garbarek

I denne økta ønsker vi å skape utvidelse og rom i hjertet og hjerteområdet. Vi ønsker å koble oss mer ifra tankenes kraft og til kraften fra hjertet. Gjennom praksis kan vi studere oss selv og våre mønstre, uten å dømme, men med raushet og nysgjerrighet. Vi kan øve oss opp til mer kjærlighet for oss selv og empati for andre. Vi retter fokus mot hjertet gjennom meditasjon og en yogapraksis med mye bakoverbøyer.

Bakoverbøyer er kraftfulle og energigivende øvelser, men de er også krevende for kroppen og forutsetter at man åpner, styrker og bruker riktig teknikk. I denne workshopen jobber vi med teknikk i både grunnleggende og mer avanserte bakoverbøyer. Vi kommer til å jobbe oss opp mot blant annet Urdhva Dhanurasana (full bro), men du kan fint delta og ha utbytte av praksisen selv om du ikke praktiserer denne stillingen. Vi bygger opp praksisen gradvis, trinn for trinn, og du kan alltid bli igjen på et tidligere trinn – det vil være stort fokus på modifikasjoner og tilrettelegginger. Avsluttes med restorative øvelser og en lang avspenning.
Erfaren/åpent nivå
2,5 t

SØNDAG 11. MARS

10.00-12.30: Exploring Alternatives: Proactive Vinyasa
m/Ebru Akman-Wright
This session will take you through variations and alterations of a variety of challenging poses from inversions to arm balances with the aim of customising them to the individual: a mutual, proactive process between the practitioner and the yoga pose to create a peaceful, mindful and playful yoga practice.
The class starts with a short lecture on the thinking behind Proactive Vinyasa, followed by the technical vinyasa practice.
This workshop is taught in English
Erfaren/intermediate level
2,5 t

13.30-16.00: KjærLEIK: Finn ditt indre barn med akroyoga
m/Ingrid Loe Holand og Kari-Anne Bains
Kom og lek i denne uhøytidlige og opplevelsesrike yogaformen. Du trenger hverken være akrobatisk eller atletisk, hverken sterk som en bjørn eller lett som en fjær. Du trenger bare å være DEG. Her aktiverer vi både den fysiske kroppen, oppmerksomt nærvær i eget sinn og tilstedeværelse for andre.

Vi bygger trygghet og tillit steg for steg, øyeblikk for øyeblikk. Og hva skjer når vi stoler på andres støtte, våger vi å slippe taket? Og tør vi å fly…? Enn om vi faller, tror vi på oss selv og på at andre kan ta imot oss før vi lander?
Bli med å utforske, le og lær. Gi deg selv frihet til å leke på matta, det er i leken magien bor. Vi avslutter sammen med en deilig form for enkel thaimassasje, oppmykning og bevegelse av ledd og bindevevet i kroppen.
Åpent nivå
2,5 t

13.30-16.00: «Møkk skal bli!»: En workshop om ærlighet og fellesskap
m/Sara Støbakk
Askeladden viser oss hvor langt en kan komme ved å være ærlig og ta i mot hjelp fra de mest utradisjonelle hjelperne. Det blir eventyr – kroppsskanning – refleksjon og deling – rolig flyt – pust i bevegelse – oppmerksomt nærvær.

Hvilke indre ressurser vil du hente fram denne våren?
Åpent nivå
2,5 t

Priser
Early bird hele helga kr 1400 (påmelding før 5/3)
Ordinær pris kr 1900
2 timers-del: kr 375
2,5 timers-del: kr 400

OM LÆRERNE

EMILIE THUN
Utdannet danser med bachelor i moderne dans og samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo 2011. Utdannet yogalærer fra Three Sisters Yoga, New York, 2014, underviser hovedsakelig i vinyasa yoga.
Sertifisert idrettsmassør ved Sportskropskolen i København 2016 og Emilie ble i januar 2018 sertifisert i myorefleksterapi ved World Medicine i København, under ledelse av Dr.Kurt Mosetter.

Har som utøvende danser jobbet med en rekke ulike koreografer og prosjekter i inn -og utland, og begynte under skoletiden å praktisere mer og mer yoga ved siden av dansen. Det fysiske aspektet ved yoga ble min inngang til og mitt første møte med denne verdenen, men jeg oppdaget raskt hvor mye mer som tiltalte meg ved det. Er vant til å leve en hverdag med høyt tempo og flere ulike prosjekter samtidig, og gjennom å jobbe med pusteteknikker, meditasjon og asanas, finner jeg både balanse og letthet i det jeg driver med.

MARIANNE HELGESEN
Marianne hadde sitt første møte med yoga i 1994, da hun deltok på to klasser med Lea Loncar. Det skulle ta noen år til før yogaen virkelig kom inn i livet hennes. Etter å ha reist i to lengre perioder i Asia, og såvidt vært borti yoga der, bestemte Marianne seg for å starte på Zenit. Dette var i 2002, og siden det har yogaen vært en del av livet hennes. Fra 2003 begynte hun å undervise, under veiledning og oppfølging av Lea Loncar. Hun har også hatt det faglige ansvaret for yogaen på SiT idrett. Marianne har deltatt på mange kurs med anerkjente lærere. Hun tok yogalærerutdanning med R. Alexander Medin på Puro Yoga i Oslo i 2011/2012 (200 t RYT, Yoga Alliance). I tillegg til å jobbe på Zenit har hun egen yogapraksis på Jakobsli. Hun er også utdannet sykepleier og har tatt 1. og 2. avd. jus. Marianne er medeier på Zenit.

TORILL OLSØY
Torill Olsøy er fysioterapeut og yogalærer (RYS 500) med spesialkompetanse innen MLD (Manuell lymfødembehandling). Hun behandler pasienter med lymfødem, både primære (medfødt) og sekundeære (ervervet), samt holder kurs og foredrag blant annet om dette temaet. Lymfeyoga er en type yoga med mye fokus på pust og øvelser som stimulerer lymfesystemet. Lymfesystemet er viktig i forhold til immunforsvaret vårt, og fungerer som et avgiftningsorgan for hele kroppen. Torill har laget en DVD med et hefte som viser en serie med gode øvelser samt massasje for å styrke lymfesystemet.

INGRID LOE HOLAND
Ingrid har undervist som gruppeinstruktør siden 1987. Hun har i løpet av disse årene undervist det meste av treningsformer i treningssenter bransjen. Hun er sertifisert gruppeinstruktør gjennom GIT og NHF i 1992, Les Mills i 1997, The Academy i 2010. Hun har 200hours sertifisering fra Global Yoga i 2014/15 og 2016 (Grunnutdanning, Yin yoga og KIDS yoga). Ingrid fullførte lærerutdanningen ved Zenit RYT200 i 2015/16. Ingrid har deltatt i en rekke små og store yoga workshops. Ingrid er også en del av Global Yoga Trondheim, et karmayoga prosjekt som siden høsten 2015 hver måned tilbyr donasjonsbasert yoga til inntekt for veldedige formål.
Ingrid er utdannet barnevernspedagog og jobber til daglig som fagkoordinator ved Barne- og familietjenesten Heimdal. Hun har fire barn, som har rukket å bli tenåringer og unge voksne.
Ingrid trives godt med bevegelse utendørs og føler en sterk trang til å klatre opp på høye fjell. Mottoet er variasjon i trening, både for kropp og sinn. Ingrid har deltatt jevnlig på yogaklasser siden 2010 og yogaen har vært en del av daglig rutine siden 2012. Yoga ble veien tilbake til en frisk og velfungerende kropp etter å ha fått påvist reumatisme og en mild variasjon av Bechtrews. Med åpent sinn, humor og med respekt for den fysiske kroppens muligheter og begrensinger kan man finne sin indre glede.

SIRI OHREN
Siri startet med yoga i 2001, kom til Zenit som elev i 2004, og startet å undervise i 2006. I 2007 tok hun yogalærerutdanning i India med fokus på ashtanga yoga, utdanningen var et samarbeid mellom nederlandske YogaTree og Zenit Yoga. Siden det har Siri deltatt på en rekke kurs og retreater innenfor ashtanga, iyengar og vinyasa yoga, og har blant annet gjennomført deler av Shiva Rea sin Prana Flow-utdanning. Siri har også gjennomført et fordypningsår og deler av yogalærerutdanningen i Iyengar Yoga gjennom Oslo Iyengar Yoga Senter.

Siri er en av Zenits mest erfarne instruktører, og har i undervisningen fokus på å integrere teknikk og presisjon innenfor en ramme av flyt, krydret med spennende utfordringer og lekne øvelser. De siste årene har hun fordypet seg mer innen for meditasjon og mindfulness, og året 2016/17 deltok Siri på Videreutdanning i mindfulness med Viggo Johansen. Siri er utdannet lærer og statsviter og har jobbet som universitetslektor i statsvitenskap ved NTNU. Siri er medeier og daglig leder ved Zenit Yoga.

EBRU AKMAN-WRIGHT
After many years of basic home practice, Ebru started to attend yoga classes in 2012 here at Zenit. She gradually became so immersed in yoga that she ended up becoming a yoga teacher herself in 2014. Originally a psychologist and researcher trained in Work and Organisational Psychology, she enjoyed teaching for many years at different universities, and constantly borrows from this experience in her career as a yoga teacher. She currently teaches yoga at NTNU-Sit and now at Zenit.
Ebru experiences yoga as a medium where self-awareness, reflection and self-acceptance are central. She found that yoga led her to move from a more sedentary lifestyle where exercise was an obligation, to an active one where she now enjoys various forms of exercise for the joy of it, such as swimming and running. Her teaching reflects this experience through a focus on breathing, biomechanics, and overall movement science. She believes yoga should always be fun and playful in an exploration of the needs and the limits of the body and the mind.

KARI-ANNE BAINS
Kari-Anne har praktisert og undervist yoga siden 2003. I 2014 fikk hun sin formelle yogakompetanse da hun reiste til Thailand og tok sin første yogalærerutdanning på 200 timer hos Vikasa Yoga. Hun har siden deltatt på en rekke kurs, workshops og utdanninger med store internasjonale lærere som blant annet Johanna Andersson, Rusty Wells, Satu Tuomela, Katy Appleton, Mark Stephens, Sofia Ringsten m.fl.
Kari-Annes intensjon er at yoga er for alle: Alle skal oppleve at de er gode nok – at de mestrer. Klassene til Kari-Anne har ofte fokus på å finne fram leken, gleden, dansen og kreativiteten i seg selv. Samtidig oppfordres det til å bevege seg utenfor komfortsonen innen trygge rammer. Vi er alle evige studenter i livets skole, so why so serious?
Yoga for Kari-Anne er uendelig mye mer enn det som skjer på yogamatta. Gjennom å praktisere yoga blir man bedre kjent med seg selv, og det som skjer på yogamatta gjenspeiles i livet utenfor matta. Det er først i verden utenfor yogamatta magien virkelig kan skinne gjennom.
Til daglig jobber Kari-Anne som lærer på Strindheim skole i Trondheim.

SARA STØBAKK
Sara er yogalærer, barnehagelærer og Mindfulnes-entusiast, med ønske om å bringe fram mer lek og mindre alvor i seg selv og de hun møter på sin vei. Sara deltok på sitt første yogakurs på Zenit hos Lea Loncar våren 1999. Tre barn og 10 år etter, tok hun opp yogaen igjen, og oppdaget at det var mer enn bare avspenningen på slutten av timene som gav opplevelse av oppmerksomt nærvær i egen kropp. Gjennom jevn praksis over tid, oppleves fremgang og glede, sånn at vi alle kan bli som ubekymrede barn igjen!
Sara har undervist på lokale treningsentere siden 2011, og har nå sitt eget yogasenter i Malvik. Våren 2014 fullførte hun sin yogainstruktørutdanning ved Zenit og året etter begynte hun å jobbe her.

© 2018 Zenit Yoga • Utviklet av Divint