Å bli med ubehaget – et somatisk prosjekt i klimakollapsens tid: Starter 20.august

  • Zenit

9 UKERS KURS PÅ ZENIT YOGA
Å BLI MED UBEHAGET: et somatisk prosjekt i klimakollapsens tid

Oppstart i slutten av august 2019 på Zenit Yoga.
20. august – 15.oktober, Tirsdager kl 18:15 – 19:45, annenhver, dvs 5 møter

Klimaendringer, økosystemkollaps og systemkollapser – det er her alt, og vi må tilpasse oss. Vi må gjøre noe nå. På grunn av krisestemninga og alt som skjer i verden i dag er det fort gjort å ikke vite hva man skal gjøre – følelsene og ubehaget med hele pakka holder ofte igjen de konstruktive handlingene.

“Verden er stor det har vi glemt. Helt utrolig stor og æ vil ikke gå glipp av noe så æ snakker heller om noe annet.
Verden er stor, det har vi glemt. Helt utrolig stor men æ vil dra på ferie så æ snakker heller om no annet.
Verden er stor, det har vi glemt. Og ikke bare vår, men æ vil ikke miste noe så æ, snakker heller om noe annet.”
( – Refrengene fra “Verden er stor” av Marte Wulff)

Men la oss snakke om dette.
La oss kjenne etter rundt dette.
La oss utforske dette.

Dette kurset inviterer deg til å bli med ubehaget for å etablere en mer resilient og fleksibel holdning til det som skjer, samt gi rom for reell handling når det kommer til klimakrisa. Det vil si at vi skal øve på å være med dette for å gjøre noe med dette. Holder vi økokrisa adskilt fra våre kroppslige reaksjoner er det fort gjort å enten bli utbrent og apatisk, eller å miste medfølelsen og følelsen av at man er en del av verden.

Gjennom somatiske verktøy som tilstedeværelse, pust og bevegelse, samt refleksjoner, diskusjoner, dialoger og øvelser i plenum og i mindre grupper vil vi utforske dette landskapet, og se på hvilke muligheter som ligger i det. Du inviteres til å ta del i et trygt -og- modig rom. Du kommer ikke til å møte en ekspert eller skulle måtte være ekspert på noe for å delta på dette. Vi skal samskape med utgangspunkt i et rammeverk. Et sted må vi starte – eller fortsette.

Vi møtes 5 ganger over 9 uker, altså annenhver uke. I mellom får deltakerne utvalgt lese- og lyttestoff som forberedelse, samt refleksjonsspørsmål og enkle øvelser for å fordype seg i temaet.

* La oss utforske fornektelse, frykt og langsomme innseelser // 20.august
* La oss utforske døden, sorg og tilhørighet // 3.september
* La oss utforske sinne, opprør og medfølelse // 17.september
* La oss utforske skyld, skam og regenerativ mobilitet // 1. oktober
* La oss utforske håpløshet og radikal forsoning // 15. oktober

Kurset tar utgangspunkt i klimaangsten og dens ulike former. Dette er ikke gruppeterapi, men vi kommer til å prate om følelsene våre rundt klimakrisa i grupper, i forsøket på å skape en regenerativ kultur. Fordi dette kurset ikke kommer under sertifisert gruppeterapi taes det utgangspunkt i at du jevnt over fungerer normalt i hverdagen din.

Ha på behagelige klær, dvs unngå stramme bukser og topper. Ta gjerne med noe å skrive på og med.

Pris: 900 kr eller 1200 kr. Betal 900 om du ikke har så mye å rutte med om dagen. Betal 1200 om du har passe eller nok. Vi prøver oss på noe litt annerledes denne gangen.

LES MER HER: https://zenityoga.no/andre-kurs/a-bli-med-ubehaget-et-somatisk-prosjekt-i-klimakollapsens-tid/

LENKE TIL PÅMELDING HER: https://zenityoga.no/pamelding/product/287/

 

Fasilitator Sigrid Haugen har 14 års erfaring med undervisning av pust, bevegelse og fasilitering av undersøkende selvutvikling for voksne. Hun har undervist i yoga i 12 år og undervist på- og fasilitert yogalærerutdannelser med Zenit Yoga (ZYL200) siden 2013. Sigrid har bachelor i religionsvitenskap med fordypning i sosialantropologi, mastergrad i religionsvitenskap med fokus på emosjoner og motivasjon i sammenheng med bevegelse og embodiment, samt at hun er i ferd med å fullføre en bachelorgrad i rådgivning og voksnes læring. Hun sitter som styremedlem i Framtiden i våre hender Trondheim og har nylig meldt seg inn i Extinction Rebellion. Hun er opptatt av overlappingen mellom sosial + økologisk rettferdighet og somatiske bevisstgjøringspraksiser. Sigrid er også åpen om økosorgen sin – og har både gode og dårlige dager.

——-

© 2020 Zenit Yoga • Utviklet av Divint