Pilates mini-workshop med Mona 14/9

  • Zenit

Mini-workhop i Pilates med vår dyktige pilates-instruktør Mona!

Lørdag 14.september kl 12.00-16.00.

MEDL DEG PÅ HER: https://zenityoga.no/pamelding/product/305/

Innhold:

1. Introduksjon til Pilates
– Historie
– Teoretiske prinsipper

2. Hvordan henger vi sammen – litt anatomi sett i lys av prinsipper
a. To nøkkelpunkter – bekken og skuldre
b. Små og store/indre og ytre muskler,
c. Ryggsøylen og hvorfor du må være sterk i (indre) mage for å være sterk i ryggen

3. Basic matteøvelser – det å være bevist (mindful ;)
a. Mage
b. Rygg
c. Skulderparti vs bekken
d. Hofter og bein – og vektstang

4. Noen avanserte matteøvelser

OM PILATES
Pilates er en metode for bevegelse og stryke av kropp samt aktivering av sinn med det formål å øke kroppsbevissthet. Pilatesmetoden har seks prinsipper: pust, konsentrasjon, kontroll, sentrering, presisjon og flyt. Det man kan forvente av pilatestrening er å lære en ordnet serie som bearbeider hele kroppen. Målet er blant annet å styrke og tøye kroppen under hver øvelse.

OM MONA STEDENFELDT
Mona har en BSc i fysioterapi, MSc i treningsfysiologi/forebyggende helse, og PhD i klinisk medisin da med forebygging av bekkenbunnskader hos kvinner ved fødsel som doktorgradsprosjekt. Jobber i dag som forsker v/St. Olavs og førsteamanuensis ved NTNU. Hun ble introdusert til pilates i 1999 når hun bodde i USA. Da var hun så heldig å få lære av en som selv hadde vært student hos Joseph Pilates. Mona har i ettertid tatt kurs hos flere kjente masterlærere: Kathy Corey, Peter Röel, Michael King, Deborah Lesson and Amy Alpers.

På Mona sine timer har hun fokus på god flyt og presisjon. Hun vil deltagere skal kjenne det i kropp og sinn at de har vært på time. Deltagere vil over tid få gode resultat, men det er ikke gjort på en time. Matteøvelsene krever tid og energi å lære ordentlig, men til gjengjeld har man det alltid med seg og investering vil være som en egen næringskilde i seg selv.

Velkommen!

Pris: kr 450

© 2020 Zenit Yoga • Utviklet av Divint