Meditasjon og samtale med Viggo Johansen (8. april)

  • Zenit

Etter ønske blir dette et ukentlig treff framover. Onsdag 8. april inviterer vi til mindfulness-meditasjon, samtale og METTA-meditasjon ledet av Viggo Johansen. Nå når vi ikke kan møtes fysisk, er nettbaserte løsninger en måte å likevel kunne være sammen på i både praksis og refleksjon. Alle er velkommen til å delta, både de med og uten erfaring med meditasjon fra før.

Vi starter med å sitte sammen i stille meditasjon. Så vil Viggo lede en samtale hvor det er åpent for å komme med spørsmål. Timen avsluttes med METTA (loving-kindness)- meditasjon, og vil vare i totalt 75 min.

 

UTSTYR: Du trenger utstyr for sittende meditasjon (bolster/pute/stol) og til å evt legge deg ved behov (ullmatte/ullpledd til å ha under deg, pledd til å ha over deg, evt øyepute/sjal over øyne, evt bolster under knær).
Skrivesaker om du vil notere under praten.

PRIS: Denne timen koster kr 50-100, avhengig av hva du har råd til. Du betaler til Vipps nr. 122894. (Ta kontakt om du ikke har vipps, så finner vi en løsning). Prisen gjelder både medlemmer og ikke-medlemmer på Zenit.

TID: Onsdag 8.april kl. 12.00-13.15. Vi starter med sittende meditasjon kl. 12.00, “rommet” på Zoom er åpent fra kl. 11.40, så bare kom i god tid og sett deg i en god stilling for sittende praksis. Rommet vil være åpent litt etter vi er ferdig med praksisen, slik at du kan snakke litt med kjente eller ukjente hvis du vil:)

TEKNISK STØTTE: Vi tilbyr teknisk støtte fra kl. 11.40 til vi starter kl. 12.00. Om du er ny med Zoom er det lurt å logge deg på møtet til kl. 11.40, slik at du får alt klart til vi starter kl. 12.00. Fra kl. 12.00 og til klassen er ferdig er det kun praksis, og ingen teknisk support.

STED: Timen vil foregå på Zoom. Installer appen eller bruk Zoom på datamaskin, greit å ha det ordnet i god tid før timen starter.

Linken til møtet på Zoom: https://NTNU.zoom.us/j/217026214

NB: Det vil IKKE være opptak av verken lyd eller bilde av denne klassen. Dette er pga hensyn til personvern.

 

OM VIGGO JOHANSEN
Viggo Johansen er en av Norges ledende mindfulness-instruktører. Viggo og Zenit har samarbeidet i flere år og har sammen gjennomført to runder med videreutdanning i mindfulness og en instruktørutdannelse i mindfulness. Viggo er en erfaren, inspirerende og motiverende lærer med glimt i øyet og stor integritet og omsorg for de rundt seg. Han har hovedfag i filosofi ved Universitetet i Oslo samt 3 års videreutdannelse i kognitiv terapi ved Sct. Hans Hospital i Roskilde, Danmark. Han har 23 års erfaring med mindfulness meditasjon. Fire av disse årene levde han som buddhistmunk (1994-1998). Siden 2006 har han jobbet med endringsprosesser i grupper og med enkeltpersoner over hele Europa.
Viggo har skrevet bøkene ”Indre stillhet – Å leve mindfulness”, Arneberg Forlag 2013 og “Stille vitne: mindfulness-meditasjon”, Arneberg Forlag 2015.
Les mer om Viggo på hans hjemmeside: http://www.mindfulliving.no/

© 2020 Zenit Yoga • Utviklet av Divint