FLOORWORK m/Emilie Thun (oppstart 8/5)

FLOORWORK
«I’ll catch you if you fall!»
– Floor

5-ukers kurs i Floorwork med Emilie Thun – en klasse med elementer hentet fra både moderne dans og yoga, hvor det finnes rom for å utforske, leke med og videreutvikle sitt eget bevegelsesspråk.

Dette kurset tar utgangspunkt i teknikken som kalles floorwork. Floorwork er et vidt begrep, men stammer i utgangspunktet fra ulike stiler innen moderne dans, hvor fokuset ligger på det å jobbe med flyt og bruken av tyngdeoverføring, for eksempel opp og ned av gulvet og i forflytning i rommet. Man jobber med å aktivt finne måter hvor man kan bruke gulvet som en støttespiller. Akkurat som i yoga, er bruken av pust viktig for å skape dynamikk og flyt så vel som eksplosivitet og kraft i bevegelsene vi jobber med.

Gjennom disse fem ukene vil vi ha fokus på å jobbe med hele kroppen og dette vil inkludere
teknikkarbeid som inkluderer blant annet:
– hvordan vi finner støtte i gulvet ved å slippe vekten ned i hoftene og beina
– jobbe med ulike bevegelseskvaliteter som styrke, smidighet, tempo og forflytning
– teknikker for å rulle over skuldre og nakke, samt legge vekt på hender og armer
– sette sammen ulike bevegelse -og trinnsekvenser
– skape rom for å jobbe kreativt og forske i bevegelse på en uhøytidelig måte

TID
Tirsdager kl. 18.50-20.20
Oppstart tirsdag 8.april. Siste gang 12.juni.

PRIS
Kr 1400
Medlemmer ved Zenit får rabatt. Kurset koster kr 900 for medlem 1*uka, kr 700 for medlem 2*uka og kr 500 for medlem ubegrenset. Medlemmer sender mail for å melde seg på.

OM EMILIE THUN
Utdannet danser med bachelor i moderne dans og samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo 2011. Utdannet yogalærer fra Three Sisters Yoga, New York, 2014, underviser hovedsakelig i vinyasa yoga.
Sertifisert idrettsmassør ved Sportskropskolen i København 2016 og Emilie ble i januar 2018 sertifisert i myorefleksterapi ved World Medicine i København, under ledelse av Dr.Kurt Mosetter.

Har som utøvende danser jobbet med en rekke ulike koreografer og prosjekter i inn -og utland, og begynte under skoletiden å praktisere mer og mer yoga ved siden av dansen. Det fysiske aspektet ved yoga ble min inngang til og mitt første møte med denne verdenen, men jeg oppdaget raskt hvor mye mer som tiltalte meg ved det. Er vant til å leve en hverdag med høyt tempo og flere ulike prosjekter samtidig, og gjennom å jobbe med pusteteknikker, meditasjon og asanas, finner jeg både balanse og letthet i det jeg driver med.

© 2018 Zenit Yoga • Utviklet av Divint