YOGA IN ACTION – HELGEKURS MED SIW ADUVILL 17-19/11

Vi er veldig glad for å få Siw Aduvill oppover til Trondheim for å holde kurs i yoga og aktivisme for oss!

OM KURSET

“How wonderful it is that nobody need wait a single moment before starting to improve the world.”

                                                                                                                                        -Anne Frank

Uansett hvem vi er har vi alle muligheten til å ta vare på hverandre og planeten vi lever på sammen. Verden trenger oss nå, men det kan være en overveldende oppgave å gå løs på alene, og det kan være godt å fylle opp verktøykassa si. Gjennom Yoga In Action ønsker vi å samle engasjerte yogier i et styrkende og inspirerende fellesskap (sangha), og se på måter vi kan ta vår yogapraksis av matta og ut i verden!

Yoga In Action er et kurs som utforsker potensialet yoga kan ha utover fordelene med hver og ens personlige praksis. I løpet av kurset ser vi på yoga som en praksis for å påvirke kulturen vi lever i mot et samfunn med verdier som ligger til grunn for den yogafilosofiske etikken (yamaene) med mindre vold, mer samhold og sosial rettferdighet (Interconnection).

Hvordan gjøre vi dette? Vi starter med å vende fokuset innover (ishvari pranidhana), for å kunne orientere oss utover (karma). En del av arbeidet består i å tørre å se sine egne skygger og lengsler. Gjennom fysiske øvelser, meditasjon, skriving, lek og annen utforskning vender vi blikket utover og utforsker måter vi kan bidra på hver og en av oss, ut i fra hvem vi er og hvilke ressurser vi har. For å skape størst mulig påvirkning vektlegges felleskap, samarbeid og empatisk kommunikasjon.

– Introduksjon til perspektiver rundt yoga filosofi og temaer knyttet til sosial rettferdighet.

– Utfordre klassiske stereotypier rundt aktivisme, utforske modeller for å kunne skape positiv endring innen i fra og ut. Utfordre skillet mellom oss/dem, og hva det vil si å ”hjelpe” andre.

– Utforsking av personlig og kulturelt narrativ gjennom skriving og refleksjon, kartlegging av egne ressurser og egenskaper, hva trenger jeg å be om støtte til og er jeg flink det?

– Utforske alignment mellom hva vi gjør og hvem vi er (gjennom blant annet somatic tracking).

– Veien fra idealisme og intensjoner til manifestasjon, utarbeide strategier som vektlegger personlig og sosial bærekraft (der prosessen er like verdifull som målet), nervesystemet (stress) Yoga Nidra med Sankalpa.

– Utforske viktigheten av samarbeid og felleskap og gjennom verktøy knyttet til det (Hvilken rolle tar jeg i en gruppe? Hvordan kommuniserer jeg?)

– Det vil hele tiden være en veksling mellom å være i hodet og å være i kroppen. Kurset er en reise der vi skifter mellom å lytte, snakke, skrive og å danse, svette og leke.

TIDER:
Fredag 17/11: 18.00-20.30
Lørdag 18/11: 09.30-16.30
Søndag 19/11: 09.30-16.00

PRISER
Early bird kr 1950 (ved påmelding før 27/10)
Ordinær pris kr 2300 (ved påmelding etter 27/10)

OM SIW ADUVILL
Siw Aduvill har bakgrunn fra moderne sirkus, som utøver, pedagog og regissør. Hun fant yoga som et verktøy for personlig holdbarhet etter å ha løpt i full fart inn i veggen gjentatte ganger. Etter hvert opplevde hun at det samme verktøyene som kan skape mer balanse i én persons liv, er de samme som kan bidra til å bygge vårt felles immunforsvar og global bærekraftighet.

Siw begynte å undervise i 2008, hun har sertifiseringer fra en rekke ulike yogastiler og liker å utforske møtepunkter mellom ulike tradisjoner. Siden 2010 har hun studert med Michael Stone som vektlegger etikk og sosial bevissthet, og siden 2012 har hun samarbeidet med organisasjonen ”Off the Mat, Into the world”, som har utviklet kurset Yoga In Action. Hun har også trent med organisasjonen ”Street Yoga” som retter seg mot unge hjemløse. I 2015 utgav hun boka ”Yoga når det gjelder” på Arneberg forlag, som tar for seg disse tankene og setter de inn i en norsk sammenheng.

Siw underviser fast på yogalærerutdannelsene på Axelsons Body Work School i Oslo og som gjestelærer i Stockholm. Hun er en del av fakultetet ved lærerutdannelsene på HiYoga og holder ved siden av egne treninger, workshops og retreats. Hun gleder seg veldig til å reise til Trondheim og holde kurs på Zenit.

Mer om Siw Aduvill på http://www.siwaduvill.com/

© 2018 Zenit Yoga • Utviklet av Divint