TIMEPLAN

Her er de ulike stilene ved Zenit Yoga beskrevet. For mer informasjon om nivå og hver enkelt klasse, se OM KLASSENE.

KLASSISK YOGA (HATHA YOGA)

Klassisk yoga, eller hatha yoga utgjør basen for alle yogastilene som har utviklet seg i senere tid. Klassene består av yogastillinger (asanas), pusteteknikker (pranayama) og avspenning/meditasjon. Hatha tolkes ofte til å bety to motsetninger, som for eksempel varm-kald, positiv-negativ eller feminin-maskulin. Hatha yoga kan også bare bety fysisk yoga; altså er både vinyasa yoga, ashtanga yoga og iyengar yoga former av klassisk fysisk yoga. På disse klassene ønsker vi å gi et helhetlig bilde av hva yoga er gjennom solhilsen, stående øvelser, sittende øvelser, liggende øvelser og inverse øvelser med både detaljer, bevissthet, og til en viss grad flyt. Vi benytter oss av utstyr der det trengs i øvelsene for å tilrettelegge best mulig for ulike kropper.

Våre nybegynnerklasser er basert på klassisk yoga, og gir en introduksjon til flere typer yoga. Vi har både roligere klasser, og klasser til deg i normalt god form. Man behøver ikke å være nybegynner for å delta på disse klassene.

Zenit Yoga har KLASSISKE yoga klasser i flere nivå: Restorativ Yoga, Myk Yoga Nybegynner , Yoga Nybegynner , Myk Yoga Videre, Yoga Videre , Gravid Yoga og Barsel Yoga

VINYASA YOGA

Disse klassene omtales ofte som dynamisk flyt yoga, og består hovedsaklig av yogastillinger (asanas), pusteteknikker (pranayama) og avspenning/meditasjon. Vinyasa betyr “øvelser synkronisert med pust”, og i disse klassene fletter vi pusten sammen med aktive, dynamiske øvelser. I Vinyasa yoga bruker man deler av solhilsen gjennom hele klassen mellom øvelsene for å holde på varmen og flyten. På vinyasaklassene våre hentes det inspirasjon fra flere yogastiler: iyengar, ashtanga, anusara, jivamukti, prana flow. Vinyasaklassene passer for deg som liker flyt, lekende øvelser, inspirerende musikk ønsker en god treningsøkt. Du bør være i generelt god form for å delta.

På Zenit holder vi vinyasa-klassene som videregående nivå, og man starter gjerne på klassisk yoga (nybegynner og videre) før man fortsetter på vinyasa. Man må ikke gå videre til disse nivåene.

Zenit Yoga har VINYASA yoga klasser i flere nivå: Slow Flow,  Vinyasa 1 og Vinyasa 2.

PUSTEØVELSER OG MEDITASJON

Alle klassene på Zenit inneholder elementer av meditasjon, pusteøvelser og avspenning (de fleste klassene startes og avsluttes med noen minutter avspenning). Vi har to klasser som har hovedfokus på pusten og meditasjon / avspenning og ikke fysiske øvelser. Klassene henter elementer fra mindful psykologi og den buddhistiske Shambala tradisjonen, og har et fokus på å øke din generelle bevissthet til kroppen og omgivelsene.

Zenit Yoga har PUST OG MEDITASJONS klasser i flere nivå: Mindfulness, og Pust og Meditasjon

For mer informasjon om nivå og hver enkelt klasse, se OM KLASSENE.

© 2020 Zenit Yoga • Utviklet av Divint