OM YOGA

Yoga er en måte å praktisere og kultivere bevissthet på, både i tankene, følelsene og i kroppen – altså bevissthet og tilstedeværelse i hele deg.

Yoga er en flere tusen år gammel vitenskap og praksis som opprinnelig stammer fra de Indiske regionene. Selve ordet yoga kommer fra det gamle språket sanskrit og betyr union, det å sette sammen, eller disiplin. Kort sagt er yoga en samling av en rekke kroppslige og mentale teknikker som skal føre til spirituell integrering. Denne integreringen, eller unionen, skjer mellom hjerte og hode, kropp og sinn, selvet og verden, ånd og materie.

Yoga er en holdning, en måte å leve livet sitt på – en tilnærming til livet. Yoga hjelper en med å leve lykkelig, i glede, i nået, med åpenhet mot det som kommer til deg på din vei. Yoga lærer deg å surfe på livets bølger i stedet for å bli dradd ned i dypet. Yoga er for alle, uansett livsstadie og form.

Yoga som vi presenterer den på Zenit har hovedvekt på det fysiske aspektet av yoga, med ulike øvelser som både forbedrer utholdenhet, styrke, smidighet, balanse og konsentrasjon. Vi har også en tilnærming til pust, meditasjon og mantrasang i både egne klasser og til dels integrert i flere kurs. På yogaklasser generelt finner man gjerne en kombinasjon av asanas – øvelser, pranayama – pusteøvelser og dhyana – meditasjon. Det er viktig for oss på Zenit at vi kan være en inspirasjonskilde og gledesspreder for våre kunder, samtidig som vi er seriøse og trygt rotfestet i yogaens tradisjonelle lære.

© 2019 Zenit Yoga • Utviklet av Divint